De beers group

Leer meer over het wereldberoemde bedrijf De Beers Group.

De Beers is opgericht in 1888 door Cecil Rhodes en heeft tot op heden een leidende positie gehad in de wereld op het gebied van het ontdekken, winnen en verkopen van diamanten. Er werken in totaal meer dan 23.000 mensen bij De Beers en partners. De filosofie van De Beers die tegenwoordig wordt nagedragen is niet meer te vergelijken met die van het begin. Een van de uitgangspunten nu is dat er een duurzame bijdrage wordt geleverd aan de gemeenschappen waar het bedrijf werkzaam is en waar medewerkers wonen.

Dat houdt in dat de firma in de landen waar diamantmijnen worden geëxploiteerd ervoor zorgt dat de natuurlijke bronnen ook voor het land voor rijkdom zullen zorgen. Zo richt de Beers zich in Afrika op de positieve ontwikkeling op de lange termijn. Tegenwoordig gaat het bedrijf onder de naam De Beers Group of Companies door het leven en zijn er op dit moment twee aandeelhouders. De overheid van de republiek Botswana bezit vijftien procent van de aandelen en Anglo America heeft vijfentachtig procent van de aandelen in het bezit. De Oppenheimers familie heeft in 2011 het aandelenbezit van veertig procent overgedaan aan Anglo America.

130520124295

Bedrijfsactiviteiten

De betrokkenheid van De Beers op het gebied van diamant gaat ver. Zo worden er onder meer diamantmijnen geëxploiteerd in Botswana, Canada, Zuid Afrika en Namibië. Ook zijn er activiteiten op het gebied van het sorteren, waarderen en verkopen van ruw diamant. De Beers heeft een wijdvertakte marketingstrategie met betrekking tot de afzet van geslepen diamanten in de particuliere sector. Verder richt De Beers zich anno nu op de ontwikkeling van synthetische supermaterialen voor industriële toepassingen. Het zoeken naar diamant op nieuwe locaties is een van de bedrijfsactiviteiten en daar gaan jaren aan onderzoek mee gepaard.

Het hart van het bedrijf wordt gevormd door het winnen van diamant, waar het bedrijf al meer dan 120 jaar ervaring in heeft. De Beers beschikt over de grootste diamantbron van de wereld, exploiteert de beste diamantmijnen en is de grootste distributieleider van de wereld van ruw diamant. Het bedrijf voert zelf twee merken diamant, namelijk De Beers Jewellery in samenwerking met Louis Vuitton Moët Hennesy en het diamantmerk Forevermark dat afkomstig is van De Beers Family of Companies.

De eerste boetiek van De Beers Jewellery werd in 2002 geopend in de Old Bond Street in Londen. Vanaf de opening van de eerste winkel in Londen zijn er over de hele wereld een reeks van juwelierszaken geopend van De Beers Jewellery. In de winkels staan sieraden met diamanten centraal. Het aanbod van sieraden varieert van ringen tot armbanden en trouwringen tot oorringen.