Deze diamant kan tot $ 25 miljoen opleveren in NYC volgende maand

Deze vlekkeloze 100-karaat geslepen diamant werd maandag in Dubai getoond. Over enkele weken gaat deze diamant onder de hamer in Sotheby’s in New York. De voorspellingen suggereren dat deze diamant $25.000.000 kan opleveren.
De edelsteen is een een decennium geleden ontdekt in een van De Beers mijnen in Zuid-Afrika. De steen is een van de slechts vijf diamanten van 100 karaat met een vergelijkbare kwaliteit dat aangeboden is op een veilig volgens Sotheby’s.

perfect-diamond1

De huidige eigenaar van de diamant is al meer dan één jaar aan het studeren, snijden en polijsten van de ruwe diamant voor de levering van de steen aan het veilinghuis.

In 1990 verkocht het veilinghuis Sotheby’s voor het eerst een 100-karaats diamant. De prijs per karaat voor deze diamanten is gestegen van $ 125.000 tot $ 260.000 van de eerste veiling tot de meest recente in 2013, volgens Sotheby’s.

perfect-diamond2

De steen details zijn “100,2 karaat, D kleur, Intern Flawless, Type IIa steen”. Dit betekent dat het de helderste kleur is, zonder vlekken en vrij van oneffenheden.

perfect-diamond3

Het veilinghuis hoopt door de diamant te tonen in Dubai, dat er eventuele kopers worden aangetrokken en de aandacht wordt vergroot in het Midden-oosten voor deze diamant.