Gele diamant

Diamant is één van de hardste materialen op aarde. Naast de alom bekende transparante variant, komt de edelsteen ook in een hoop andere kleuren voor, waaronder geel.
Hoe onstaat een gele diamant?

Een gele diamant ontstaat door de aanwezigheid van stikstofatomen in het koolstofrooster waaruit een diamant bestaat. Hoe dichter de stikstofatomen op elkaar liggen, hoe feller de gele verkleuring zal zijn. Dit geeft de diamant een uniek karakter, dat erg mooi staat bij allerlei soorten sieraden. Omdat het minder vaak voorkomt dat een diamant op deze speciale manier gevormd wordt, is een intens gekleurde gele diamant zeldzamer dan de transparante of witte variant.

 

graff-yellow-diamond-auction.si

 

Maar hierdoor is de gele diamant nog niet de duurste keus die u kunt maken. Van de kleurdiamanten is geel het meest voorkomend, en rood het meest zeldzaam. Als u dus een diamant wilt kopen die gekleurd is, maar niet te diep in de buidel wilt tasten, dan is een gele diamant de perfecte steen om mee te beginnen!

Gele diamant in de historie

Een gele diamant is een mooi, aantrekkelijk alternatief voor de transparante diamant. Een bekende gele diamant uit de geschiedenis is de Florentijner. Dit was een bijzonder grote diamant van 137 karaat, ongeveer het formaat van een walnoot. De Florentijner is onder andere in het bezit geweest van Karel de Stoute, maar is sinds 1918 van de aardbodem verdwenen.

Cora Sun-Drop Diamant verkocht voor wereld record prijs

De Cora Sun-Drop weegt 110 karaat en van een bijzonder intense kleur. Deze twee aspecten maken deze gele diamant uiterst zeldzaam. Natuurlijke diamanten met een gewicht van meer dan 100 karaat zijn zeer ongewoon. Het is dan ook geen wonder dat deze diamant $ 12,36 miljoen opbracht. Een wereldrecord; de duurste gele diamant ooit verkocht op een veiling.

Cora Sun drop, gele diamant

 

Voor elk sieraad

Een gele diamant is dus een zeer gewilde steen. 12 Miljoen euro hoeft u er zelf echter niet voor te betalen. U kunt bij ons al een mooie gele diamant kopen voor een zeer redelijke prijs, en deze laten zetten in bijvoorbeeld een verlovingsring of een ketting. Dit staat natuurlijk het beste bij witgoud, omdat de gele kleur bij geelgoud niet goed uitkomt, en dat zou zonde zijn! U kunt ook meerdere diamanten in één sieraad laten zetten. Het is prachtig om bijvoorbeeld een witte diamant te accentueren met gele diamanten aan weerszijden.

Diamant kopen

Als u op zoek bent naar de mooiste diamanten, dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij verkopen alle soorten, maten en kleuren diamant, en wij slijpen deze allemaal zelf. Onze ervaring hebben we opgedaan over meerdere generaties, zodat wij u altijd de hoogste kwaliteit aan kunnen bieden. U vindt bij ons diamanten in alle prijsklassen, afhankelijk van het aantal karaat dat een diamant bezit.

 

 

gekleurde diamanten