Londen Bourse gaat niet in op speculaties in de media

Afgelopen weekend heeft er een inbraak plaatsgevonden in maar liefst 70 kluizen van Hatton Garden Safe Ltd. De London Diamond Bourse (LDB) heeft de waarde van de gestolen goederen  nog niet bevestigd. De Londense media heeft de waarde van de gestolen goederen proberen te schatten tussen $50 en $300 miljoen euro.
Van groot belang is echter dat de Londense media ten onrechte heeft gemeld dat Hatton Garden handelaren hun goederen verhuizen naar de London Diamond Bourse. De beurs beschikt namelijk niet over een kluis en biedt geen kluisjes aan.

 

Politie en forensisch experts hebben een onderzoek ingesteld naar de goed geplande inbraak. De inbrekers kozen ervoor in te breken in het hoofdgebouw van Hatton Garden Safe Ltd. Zij hebben de alarmen kunnen uitschakelen en tunnels weten te creëren tussen muren. Uiteindelijk heeft dit er toe geleid dat ze in de gewelven zijn binnengedrongen. Op Goede Vrijdag ging een van de alarmen in het gebouw af. De bewaker kon echter niks ongewoons ontdekken en verliet het pand. Op dinsdag ochtend , toen de werkzaamheden weer begonnen, werd de inbraak pas ontdekt.