Fancy Color Diamonds Index is stabiel in eerste kwartaal 2015

The Fancy Color Diamond Index, dat ontwikkelt is door The Fancy Color Research Foundation (FCRF), werd in november 2014 voor het eerst gelanceerd. In Januari 2015 verscheen er opnieuw een index van FCRF. Uit deze index blijkt de Fancy Color Diamonds een consistente prijs verhoging te vertonen.
De prijs verhoging vond vooral plaats bij de categorieën van roze, geel en blauw. In waarde zijn deze diamanten gestegen met 167 procent, berekend over het gemiddelde vanaf januari 2005.

 

diamonds-multistones

Volgens de meeste recente index, januari 2015, zijn de Fancy Color Diamonds onveranderd gebleven in de periode tussen 1 oktober en 31 december 2014. Dit is echter een enorme prestatie. Dit levert tevens het bewijs op van de gunstige vraag en aanbod in de Fancy Color Diamonds.

Volgens de Rapaport Group RapNet Diamond Index (RAPI), zijn de prijzen van 1-karaat diamanten gedaald met 5 procent ten opzichte van dezelfde periode. Daarnaast daalden de prijs van 0.30 karaat diamanten maar liefst met 9,2 procent. Niet alleen de prijs van diamant daalden drastisch, maar ook de prijs van andere grondstoffen zoals olie, ijzererts en steenkool.

Echter zijn er ook nog prijsverhogingen. Deze verhogingen vinden vooral plaats binnen chique categorieën, namelijk 10-karaat blauwe diamant. Deze diamanten ervaren de hoogste prijsstijgingen namelijk 4 procent.

Fancy Color Diamonds zijn erg zeldzaam en daardoor zeer wenselijk. In de periodes van financiële instabiliteit zijn verzamelaars, handelaren en investeerders in staat om de waarde van hun activa te behouden. Ongeacht andere beleggingscategorieën meer waard worden in prijs. Wat opmerkelijk is, aangezien iedereen zoveel mogelijk terug wilt zien van de belegging/investering.