Norton Rose Fulbright adviseert $ 370 miljoen voor de financiering van ’s werelds grootste nieuwe diamanten project
Teams van Norton Rose Fulbright’s in Londen, Ottawa en Toronto hebben succesvol internationale geldschieters kunnen adviseren over de Gahcho Kue diamond project in Canada. 
De Gahcho Kue is momenteel de grootste nieuwe diamantmijn wereldwijd. De Gahcho Kue Joint Venture is een samenwerking tussen De Beers Canada (51%) en de Mountain Province Diamonds (49%). De kredietverlening groep verstrekte de financiering voor $370 miljoen. Dit grote aandeel in de bouwkosten is tot stand gekomen voor het het project te laten starten voor een bepaalde periode.

De lening werd verstrekt door verschillende kredietverstrekkers die geleid werden door Natixis, Scotiabank en Nedbank, en opgenomen ING Capital, Export Development Canada en de Bank of Montreal.

De Norton Rose teams van Londen en Canada werkten nauw samen om de transactie van deze lening te kunnen laten plaatsvinden. Het overkoepelende team werd geleid door Martin McCann in Londen, bijgestaan ​​door Lisa Koch, Geoff Gilbert en Alison Babbitt in Canada.

De reden waarom de investeerders juist in dit project een aandeel wilden hebben, is dat deze mijn ontzettend groot is. De totale waarschijnlijke reserves van de mijn ligt op 55,5 miljoen karaat in 35,4 miljoen ton, 1,57 ct/t. Bovendien is het leven van de mijn geschat op maar liefst 12 jaar. In deze jaren is naar schatting zo’n 53,4 miljoen karaat te winnen met een gemiddelde jaarlijkse opbrengst van 4,45 miljoen karaat.

Om het project te laten slagen zou er $859 miljoen voor de bouw en de werking vereist zijn. Daarnaast een werkkapitaal van $80 miljoen. Er zijn dus nog meer investeerder nodig voor dit fantastische project.