Zonnige tijden voor Tucson Arizona

Tucson Arizona, het Mekka voor edelsteen liefhebbers, kent vele fairs. De American Gem Trade Association (AGTA) is daar een van. Dit is de welbekende GemFair. De beurs heeft weer plaatsgevonden in de eerste weken van februari. De beurs is voorzien van alles, van traditionele edelstenen, zoals saffieren, diamanten en robijnen, zeldzame of recent ontdekte steken, fossiele en zelfs dinosaurus botten.
1whatisgem

 

Naast de verschillende soorten stenen is er een scala aan keuzes van leveranciers van edelstenen. De leveranciers gebruiken dit evenement om nieuwe of unieke edelstelen en ontwerpen te introduceren aan de industrie. De ontwerpers hebben een zeldzame kans om prijs, kwaliteit en materiaal te vergelijken voor specifieke klanten, ontwerp eisen en kleurprofielen.

Douglas K. Hucker, chief executive officer (CEO) van AGTA, zei dat er meer klanten in opkomst en meer zaken gedaan zijn in 2015 dan hij ooit eerder heeft gezien. “Onze parkeerplaatsen waren vol om 11 uur met kopers die klaar stonden om te winkelen. Het was zo druk dat de roltrappen die de klanten naar de GemHall leidt, tijdelijk werden stilgelegd omdat er zo veel mensen in de rij buiten stonden te wachten om binnen te kunnen.

Amit Birani, eigenaar van Original Gems in New York, zei dat dit jaar zijn particuliere klanten uit de VS en China vooral vroegen om saffieren en robijnen. Deze materialen zijn voor hem echter steeds moeilijker om te vinden.

Oswaldo Tavares de Oliveira, eigenaar van Tavares Gems, Teofilo Otoni, Brazilië ziet verbetering in de beurzen van Tucson. Hij verklaart dit door de verbetering van de Amerikaanse economie. De kopers hebben een tijdje gespaard en willen dat geld nu graag weer uitgeven. De Oliveira is fabrikant van grote hoeveelheden gekalibreerd steen in kwarts, beryl en toermalijn. De Oliveira verkocht deze keer meer dan 25.000 karaat kwarts en daarnaast ook nog grote hoeveelheden gele beryl.

Naast bovenstaand voorbeelden zijn er nog veel meer fabrikanten met een mooi verhaal. Volgend jaar verwacht AGTA nog meer bezoekers.